Air Greenland fyldte 50 år og det blev fejret!

Air Greenland

"Air Greenland"
 
I 2005 var jeg så ivrig efter at komme på efterskole, at jeg sagde, at det ikke betød noget, hvis jeg ikke kunne komme på juleferie til Grønland. (Mine forældre havde nemlig ikke råd til at købe mig en billet). Men jeg blev klogere, jo nærmere julen kom, blev ønsket om at tage hjem større og større, men mine forældre havde i hvertfald ikke råd, netop pga. den kommende jul. Jeg tiggede dem grædende om at søge lån i banken, og de gjorde det i første omgang, men mit håb brast, da banken gav afslag. Jeg var nu sikker på at skulle holde jul i Dk.  

Jeg ærgrede mig, men inden jeg tog afsted, vidste jeg jo godt at julen måtte tilbringes i Dk. Jeg græd og græd, og når jeg lukkede øjnene, så jeg min snedækkede by for mig, og kunne ligesom mærke den frostklare knirkende sne. Hjemveen var rigtig hård. Min værelseskammerats mor havde sendt os en pakkekalender, som vi åbnede hver dag :D. Jeg misundte de andre grønlændere på efterskolen, der skulle hjem på juleferie ca. 15.-16. december. Heldigvis havde jeg en onkel, der boede på Bornholm, og denne familie, som jeg havde et tæt forhold til, skulle jeg holde jul hos, hvilket jeg fandt spændende og glædede mig til, trods alt.
 
En dag op mod jul, lige efter frokost, fik vi besked på, at der lå breve til 5-10 af os med indkaldelser til tandlægen. Disse breve lå på et bord, og mens de andre åbnede deres indkladelsesbreve fra tandlægen, gik jeg hen for at se, om der var et til mig. Der var ikke noget til mig fra tandlægen, men jeg fik øje på et brev, der så anderledes ud end de andres, og mit navn stod på.

Og PLUDSELIG så jeg, at der nede på hjørnet af kuverten stod "Air Greenland" !!. Med et kæmpe smil tænkte jeg ”Huh?!”. Uden at flytte mig fra stedet prøvede jeg at få øjenkontakt med mine kammerater, og fløj hoppende af glæde og grinende hen til den første jeg fik øje på, og da jeg nåede frem sagde jeg stolt ”jeg skal til grønland”. I det samme så jeg min bedste veninde og fór hen til hende for at fortælle nyheden. Hun blev lige så glad, gav mig et kæmpe kram og spurgte, hvornår jeg skulle rejse.

Så gik det pludselig op for mig, at bare ved synet "Air Greenland" havde jeg uden videre regnet med, at der lå en billet i brevet. ”Det ved jeg ikke”, svarede jeg, og først der åbnede jeg brevet. Den var god nok! Det var en billet :D, med afrejse den 12. december, og nu skulle jeg afsted før alle de andre, som jeg i det mit stille sind havde været misundelig på  over, at de skulle hjem på juleferie.
 
 
Ordet ”Air Greenland” gav mig den største glæde som jeg ikke har oplevet siden.
Det viste sig, at min storesøster havde købt mig en billet, som en overraskelse, og havde med vilje ikke villet fortælle mig det. Det var et rigtig godt brev, bare kuverten var næsten nok for mig! Selv uden at have set indholdet, udløste det hos mig den allerstørste glæde, som jeg nok ikke vil opleve igen ;).

 
Af: Margrethe Brandt