Air Greenland fyldte 50 år og det blev fejret!

En fortælling fra min barndom

Før jeg kunne begynde at huske noget fra min barndom, har jeg fløjet med min fra i Diskobugten, når han skulle tage deltage i slalomski-stævner. I dag er jeg glad for, at mine forældre har passet på min allerførste flybillet. Den kostede 20 kr. fra Aasiaat til Qeqertarsuaq. Returbilletten lød på 40 kr.

Selv om jeg ikke husker mange begivenheder i løbet af min barndom og ungdom, har denne lille billet mindet mig om de ting, jeg har oplevet gennem tiden, og jeg var og er stolt over, at jeg til langt fremover kan vise min barndoms første billet frem for alle.

Gennem hele skolealderen har jeg gået i en skole, der ligger ikke langt fra heliporten, og når vi kunne høre helikopteren lande og lette, ønskede jeg mig at være på passagerernes og personalets vegne, og jeg kunne ikke lade være med at fortælle mine klassekammerater, at røgen fra helikopteren duftede godt, trods at jeg tidligere syntes, at det lugtede grimt, og senere kunne jeg le af den følelse.
I slutningen af min skolegang i den pågældende skole, valgte jeg heliporten som praktikplads to gange, og jeg følte det rart, at jeg fik lov til at prøve de ting, som jeg længe have beundret på afstand og fik lært det, jeg gerne ville lære at kunne. I den anden praktikperiode, jeg var igennem, havde Bell 212 travlt med at betjene telemontører, der var i gang med at bygge en modtagerstation i bygden, og når der var plads, fik jeg lov til at flyve med, og så havde jeg lige pludselig en hel masse at fortælle til mine venner og familie, og jeg kan huske, at jeg lige pludselig ikke manglede emner, da vi skulle skrive stil.

Voksentilværelsen:
I en af mine mange flyveture skulle jeg til Sydgrønland, og der oplevede jeg noget sjældent. Jeg fløj med Dash 7, og i luften mødte vi en King Air-fly, der fløj med udsendte medarbejdere. Flyvemaskinerne fløj side og side mens de skiftede plads af og til. En sjælden og mindeværdig oplevelse. Piloterne kom af og til med forklaringer under flyvningen, og derfor var det mere end en almindelig oplevelse.
Under en rensdyrjagt var vi kommet op i en bakke, og der var noget langt mellem dyrene. Vi satte os på bakken, mens vi kiggede rundt omkring med kikkerten. Pludselig kom der en Dash 7-fly til syne og fløj over os, og vi tænkte hver sit, og nu var dyrene skræmt væk. Piloterne havde nok set dyrene, og var fløjet over dem, og det endte med, at dyrene løb mod os, og takket være flyet, så fik vi en del rensdyr den dag.

Hermed lidt af mine oplevelser, og jeg håber, at mine små fortællinger vil være letlæselige.

God Rejse!

Med venlig hilsen

Hanne Reimer