Air Greenland fyldte 50 år og det blev fejret!

Storm

Storm
Else Marie S. Petersen, Nuuk

Året 2006 er uforglemmelig for vores familie. Dette år tog jeg og min lille familie på ferie i Spanien, og ved hjemrejsen til Nuuk i juli måned, var landingen en uforglemmelig oplevelse for os. Jeg må rose piloten for at have mod til at tage et så stort ansvar. Stormhastigheden havde nået den grænse, der var fastsat for landing, og derfor besluttede piloten at forsøge at lande, og det skulle blive vores livs værste hoppetur. Jeg kan huske, at nogen af passagererne brast i gråd, mens andre skreg, og naturligvis var der nogen, der ikke kunne give en lyd fra sig, mens de hagede sig fast ved sæderne.

Landingen var brat, og flyvemaskinen drejede lidt på siden og jog afsted, og det var en virkelig gruelig oplevelse. Vi var to maskiner, der skulle lande lige efter hinanden, og vores fly var det første, der skulle lande. Da vi var kommet vel i land, og da vi stod op for at forlade flyet, var der stadig nogle, der havde tårer i øjnene, mens andre sagde, at TIVOLI godt kunne gå nedenom og hjem :-)

Flyet, der skulle lande efter os, var mindre modig, så det fløj rundt over Nuuk i en rum tid, mens det ventede på, at der skulle komme et hul i stormen. Efter knap en time med overflyvning, landede det langt om længe, og rygterne siger, at oplevelsen var lige så intens. Men vores pilot, hvem det nu end var, viste stor dygtighed og mod.

Jeg har i mange år fløjet med flyvemaskiner, men jeg fortæller her lidt om en anstrengende, forfærdelig, afmægtig oplevelse, jeg kom ud for i mit liv, men som var dejligt befriende, da den var overstået.