Air Greenland fyldte 50 år og det blev fejret!

Sommerrejse

Sommerrejse
Jeg er opmærksom på, at livet er blevet bedre i forhold til før, for der skal ikke så meget til, før vi kan rejse et sted hel. Dog kan vi ikke gøre sådan uden videre.
Rejsen starter.

I mit barndommen var det mere skibstrafikken, vi hørte til i forhold til flytrafikken. Jeg var barn i en bygd med en lille befolkning, hvor der var god udsigt og trygge rammer. I slutningen af 1980-erne var det hovedsageligt bygdeskibene, der betjente både gods og passagerer, men ved strenge vintre blev forsyningen betjent med små fly. Til stor beundring hos os, børn. Der var også folk, som var glade for at komme med, måske mere for at blære sig.
Engang var der en gammel mand, der mødte op for at købe en billet, og den ansatte ved billetsalget oplyste manden, at skibet skulle ankomme dagen efter. Denne gamle mand udbrød; hvem har lyst til at komme med en så langsom befordringsmiddel, jeg har mere lyst til at komme med flyveren. Den ansatte oplyste, at det var midt om sommeren, og at det var skibet, som skulle sørge for befordringen under hele sommeren. Den gamle sagde straks; det skulle have været flyveren. Han gik, og vendte aldrig tilbage for at købe en billet.

Af: Agnes Olsen, Sisimiut