Air Greenland fyldte 50 år og det blev fejret!

Stor familie-sammenkomst

Stor familie-sammenkomst med Air Greenland A/S.

I Sommeren  2009, havde vi stor familie sammen komst i Ilulissat, med gæster fra

 • Grønland
 • Danmark
 • Tyskland
 • Spanien
 • Australien

Dette var i anledningen af min datter´s (Monica) konfirmation, den 5. juli 2009.

Desværre døde min far, som er dansker  den 10. juni 2008. Det var ikke muligt at inviterer ham sit barnebarns konfirmation, som jeg ellers havde planlagt. Derfor ønskede jeg  at, der kom andre  familiemedlemmer  fra min fars side, til Monica’s konfirmation. Jeg kontaktede mine 2 fastre og 1 onkel (min fars søskende), selvom om jeg ikke har haft kontakt med nogle af dem i ca. 25 – 27 år, før fars død. Hvor vi inviterede dem til min datters konfirmation den 5. juli 2009, her i Ilulissat.

Dette ville de meget gerne, hvor vi i fælleskab gik igang med at undersøge priserne samt rejsemulig-hederne fra deres land til Ilulissat. Min faster (Eva) fra Spanien og  min faster (Lis) og hendes mand (Issa)  fra Tyskland ankom til Ilulissat. De var de første gæster der ankom til Ilulissat.  De var i Ilulissat i 10 dage.
Desværre kunnne  min onkel og hans familie fra danmark ikke kunne komme.

Mig og min lillesøster (Naja) har altid vidst at vi har 2 brødre, fra min fars side, men ikke har haft rigtig kendskab til hvad hvad de hedder og bor.  Det lykkes os at finde den ene af vores  bror i Australien i oktober 2008. Hvor vi havde kontakt med hinaden  pr. mail, telefonisk eller over  skype eller Messenger.
Vi besluttede os for at prøve at inviteret ham til konfirmationen,  som vi troede ville være helt umuligt. Han sagde ja, og gik igang med at spare sammen til flybilletten.  Det  lykkes,  vores bror ankom til Ilulissat og var her i 3 – 4 uger, før han rejse hjem til Australien.

For første gang skulle vi allesammen (mine fastere,  min lillesøster, mig, min mor og andre familiemedlemmer)  se og møde vores gæst fra Australien, her i Ilulissat. Vi tog allesammen ud til lufthaven, med masser af grønlandske flag,  for at hente ham. Vi var nervøse, spændt og en stor klump i halsen. Da vores far/bror,  var i vores tanker......hvis han også kunne opleve dette, store øjeblik. Hvor han kunne se sin søn, fra Australien.
Vores gæster  fra Spanien, Tyskland, Australien fik set en del af vores hverdag og den grønlandske natur og kultur.

De fik f.eks. følgende oplevelser  under deres besøg:

 • En grønlands konfirmation, med kaffemik og grønlandske mad samt en stor fest, om aften på en af byens hotel.
 • Grønlands mesterskabet i Qajaq, som blev holdt her i Ilulissat denne sommer.
 • Sermermiut (den gamle bydel ud mod isbræen ).
 • Holmens Bakke/Seqqiniarfik  (det sted vi byder solen velkommen den 13. Januar).
 • Sejlet i båd og turistbåd ud til isbjerene .
 • Var med på en sæltur jagt.
 • Fik set Knud Rasmussens Museum og Kunstmuseet, og de forskellige turistbutikker i byen.
 • Fik set brædet / Tuniniaavik.
 • Fik prøvet at spise forskelligt grønlandsk mad (hvalkød, mattak, ammasaat, sælkød, tørrede fisk, Fiskefrikadelle af hellefisk, rensdyrkød, mouskouskød, fiskesuppe osv).
 • Fik set vores by – vi gik meget i byen.
 • Fik set hvordan man bygger en Kajaq/Qajaq .

Vores bror fra Australien deltog også i Cecilieløbet, hvor man løber fra bygden Oqaatsut til Ilulissat. Deltagerne bliver sejlet til Oqaatsut hvor løbet starter. Om aften deltog han selv til festen , selvom han var meget ødelagt. Han er vant til at løbe på  lige veje, og ikke over fjeld, sten mudder osv.
Under deres besøg fik de også hilst på vores familie/bekendte/venner  her i Ilulissat. Alle var venlige og var ret gode til at fortælle om ting og sager, som vedrøre grønland.

Vi havde også andre gæster, disse kom f.eks fra Danmark. Som er min datters, farfar og hendes plejeforældrene fra sin Fredericia tur, da hun gik i 5 klasse (for at lære dansk). Samt at der også kom gæster fra andre byer på Grønland.

Dette er min lille histore om vores store familie sammenkost i sommeren 2009, hvor alle vores udlandske gæster kom til Grønland med Air Greenland A/S. Air Greenland A/S  har været en del af vores store glædelige og uforglemmelige stunder. Som min faster (Eva) fra Spanien siger, “ Turen til Grønland er min bedste ferie, jeg håber at jeg kan komme igen”.

Jeg medsender nogle billeder, som er billeder om os og vores gæster.

Med venlig hilsen
Sussi Cortzen Reimer, Ilulissat