Air Greenland fyldte 50 år og det blev fejret!

Min søns første ferie i DK

Editable on page 140

Min søns første ferie i DK

Sidste år i 2009 tog vi vores søn med til Danmark, så han kunne opleve det. Vi tog af sted fra Qasigiannguit i juli måned, hvor vi samtidig skulle deltage i Tivolis 1. august, grønlændernes dag i Tivoli.

Vi ville så gerne have, at vores søn skulle se Danmark, da det var der jeg blev kunstig befrugtet, i Rigshospitalet. Vi ville derfor vise ham, hvor ham var blevet til.
Da vi ankom til Kangerlussuaq, var passagererne fra Danmark i gang med at stige ud af flyet, som lige var landet. Vi var blevet stoppet, os og nogle andre passagerer. Vi var flere, der var med ombord på flyet, da jeg sagde: ”Kom så, lad os vinke til de ankomne for at byde dem velkomne” og så vinkede jeg. Vi grinte af det, mens vi vinkede. Efter at de var færdige med at stige af flyet, kunne vi komme videre. Efter at vi havde ventet, blev vi bedt om at stige ombord på flyet.

Vores 5-årige søn, som skulle med Danmarks flyet for første gang, var spændt på at komme ud og flyve. Han syntes, at flyet var stort og han kunne rigtig godt lide det.
Så kom vi endelig af sted. På flyet var vores søn rigtig nysgerrig, hvor han hele tiden kiggede ud af vinduet, fra det ene side til den anden. Dengang sad vi i midtersæderne. Da han blev ved med at kigge ud af vinduet, spurgte jeg ham, om hvad det var. Så sagde han ”Mor, far, vi flyver ovenover himlen”. Grundet til, at han sagde det var, at vi fløj over skyerne. Så sagde han videre: ”Hvor er englene?” Jeg fortalte ham, at vi ikke kunne se englene. Da jeg sagde det, fortsatte han: ”Hvor er så de døde?” Jeg svarede ham smilende, at de døde var længere oppe. Da jeg havde sagt det, så han ud til at være chokeret og sagde: ”Ej, er himlen så stor?” Jeg svarede: ”Himlen er uendelig”.