Air Greenland fyldte 50 år og det blev fejret!

Det var tilbage i 1998

Det var tilbage i 1998. (ICC-tid i Nuuk).
 
Jeg var lige blevet gravid og begyndte at bløde (i Nanortalik). Gik til læge en søndag morgen og lægen vidste ikke hvad der var galt. Uden rigtig informere mig om at jeg lige pludselig kan rejse til Dronning Ingrids Hospital, forsvandt sygeplejersken (for at pakke) som skulle med mig. Lige pludselig er jeg i ambulance og afsted til heliport og jeg skulle bare ligge hele vejen til Sana! De "charterede" en lille helikopter til Narsarsuaq og fra Narsarsuaq til Nuuk en fly, nok dash seven.
 
Da vi ankom til Nuuk blev jeg undersøgt af læge, blev scannet. Som viste sig at der ikke var noget galt! (Heldigvis).
Jeg var nok i Nuuk i en uges tid kun iført engangs tøj!
 
Første gang jeg skulle tilbage til Nanortalik blev jeg sendt "hjem" igen til Sana fordi der var ikke mere plads i flyet om morgen, vi var to, og som havde samme efternavn, og jeg blev sur og ked af det fordi jeg tænkte dengang at de troede nok vi var gift! Men han var min far's grandfætter, som skulle tilbage til Qaqortoq.
Så kom jeg tilbage til Sana og da jeg lige kommet ind af hoveddøren blev de nærmest chokeret og kaldt på portøren med det samme fordi jeg skulle med flyet nu!
Da vi kørte til lufthavnen kunne portøren ikke gør noget andet end at tænde for sirenene! Så nåede vi lige flyet.
 
Jeg sad ved siden af ham som har samme efternavn, han var jo også den eneste jeg kendte. Der var turbulens på vej til Narsarsuaq dengang. Så ligepludselig fløj vi op op op meget voldsomt og støjende!!! Jeg havde lukket for mine, holdt godt fast i sædet og skreg meget og jeg var ikke den eneste der skreg. Det var jo også ligesom at være med i rutschebane! Bagefter fik jeg at vide fra dem der sad ved siden af vinduet at vi var lige ved at ramme fjeldet! Det var jo også skyet dengang.
Da vi ankom til Narsarsuaq, da vi landet var piloten så lettet at han grinede, vi grinede også af lettelsen og der blev udvekslet små og hurtig ord og latter fra nogen af passagerne og piloterne.
 
Det var så nok det bedste handlinger og service jeg nogensinde har oplevet med airgreenland. Charter og flyvetur! :-)
 
I dag er min søn 11 år gammel, sund og rask. Og hvem skulle havde troet dengang at han skulle blive opkaldt efter ham med samme efternavn som sad ved siden af mig i flyet på vej til Narsarsuaq. Og sygeplejersken har også kælenavnet ham "ICC-eertitsisartukkuluk"! :-D Hun kom jo også til at opleve Kashtin-koncert!
 
Håber at det er en god historie.
 
Martha Dorph