Air Greenland fyldte 50 år og det blev fejret!

Da Boing 757 blev ramt af et lynslag

I året 2000 om vinteren, november måned, tog jeg til Danmark med Boing 757 sammen med min søn og niece.
Da vi kom nærmere til Danmark, mens vi kiggede ud af ruden, så vi pludselig et blåligt lynglimt lige ved siden af flyveren og efterfølgende kunne vi høre et kraftigt brag. Braget var så kraftigt, at det var kraftigere end et gevær der skyder.
Efterfølgende kunne vi hurtig lugte røg, og stewardesserne bad os om at tage hvide papirposer, der lå bag vores hoveder, som lå bag ved stolene, og at vi skulle trække vejret i dem.
Man kunne med det samme mærke uroen inde i flyveren, og stewardesserne satte sig ved siden af passagerene for at berolige dem.
En mand stod op fra sin stol, kiggede lidt omkring og gik ud til crewrummet, lidt efter kom han ud igen med en brandmandsøkse. Mens flyveren stadigvæk var oppe i luften, begyndte han og sigte efter flyverens tag, også ”øksede” den tætteste mod cockpittet af, han startede så med at pille ved noget oppe på taget, de var vist ledninger. Vi fandt efter ud af, at det var en flymekaniker, der var på vej til Danmark for at besøge sin familie. Gudskelov at han var med den dag, for det var jo ham der reddede os fra ledningerne der ellers skulle have kortsluttet, og måske forårsaget et flystyrt.
Da vi ankom til København, sad stewardesserne stadigvæk ved siden af passagererne for at berolige dem, og jeg tror heller ikke at eneste af dem satte sig på deres plads, fordi de ville så være sikker på at passagerene var rolige.
Der var brandbiler over alt på landingsbanen da vi landede, vi kunne se blå lys over det hele, der kom endda politi og stadiumvagter for katastrofeberedskab.

Med venlig hilsen
Kaluse Motzfeldt