Air Greenland fyldte 50 år og det blev fejret!

Min "oplevelse" med Airgreenland

Jeg kan ikke sætte dato på min rejse, men det vigtigste for mig er at jeg havde en ubeskrivelig spændene og oplevelsesrig rejse her fra Qeqertarsuaq via Qasigiannguit til Ilulissat, med Sikorsky 61.
Det var et fantastisk flot vejr, klar himmel og solskin, og ca. 15 minusgrader. Der var is på havet med en del huller og revner. Vi fløj ikke så højt og det viste sig at piloterne havde en hensigt med det. Vi fik at vide over højtalerne at der var hvaler i sigte, til min store overraskelse begyndte vi at flyve i rundkreds over hvalerne, som om vi havde bestilt en sightseeing eller hvalsafari, vi fløj flere gange over og "desværre" vækkede vi en af hvalerne som sov middagslur i isrevnen. Jeg blev meget forbløffet over at S 61 er så adræt, som om den ikke lavede andet. Alle med kameraer fik taget en hel del billeder, ikke nok med det "mødte" vi senere en flok narhvaler som også skulle beskues på nært hold og nok engang ned og vende.
Ikke nok med det, ikke langt fra Ilulissat "mødte" vi et kæmpe enormt isfjeld som piloterne mente vi også burde se fra bunden og til toppen, og vi fløj så langs op ad det kæmpe isfjeld og rundt om det et par gange.
Jeg mindes stadig denne flyvetur som meget speciel, og følte virkelig at jeg havde fået en flyvetur for alle pengene. Og en uforglemmelig flyvetur sammen med en hel masse andre mennesker, som så ud til at nyde turen lige så meget som mig. Jeg følte mig som en turist i mit eget land, og tak for det til de piloter som fløj os den dag ;0)

Med venlig hilsen

Anni Dahl, Qeqertarsuaq