Air Greenland fyldte 50 år og det blev fejret!

Blind passager

Jeg har en søn, der meget tidligt begyndte at tale meget. Han er nem, spørgelysten, men taler babysprog. Vi har, siden han var helt lille, fløjet en del på grund af faderens skiftende arbejdspladser fra sted til sted, og her skal vi medregne vore ferierejser.
Derfor har vores søn lært, at man skal have billet for at komme med flyvemaskinen, og til tider har han fået lov til at vise sin egen boardingpas, og har nok forstået pointen.
I en af vore rejser gik vi ombord i Dash 7-eren. Jeg satte vores håndbagage i aflukket over os, og da han skulle sidde ved siden af mig, satte jeg sikkerhedsbæltet på ham, og gjorde det samme ved mig. Som sædvanlig spurgte han om alt og kommenterede alt. Så vidt jeg husker, kendte vi ingen af vore medpassagerer. Vi begyndte opstigningen, og lidt senere udbrød han højlydt: ”De mor, en myg, der er med dom blind padader” (En myg, der er med som blind passager). Jeg svarede blot: ”Ja, myggen er kommet ombord uden billet”. Han fortsatte smilende og var ved at grine: ”Dikke dog en myg” (sikke dog en myg). Lige med et opdagede jeg en mandlig medpassager, der ikke kunne lade være med at grine af min søde dreng, og han sagde noget om en myg til min søn.
Vi har siden ikke stødt på en myg, der er med som blind passager.

Julia Hansen