Air Greenland fyldte 50 år og det blev fejret!

Vores tur til Qasigiannguit

Vores tur til Qasigiannguit

Vores søn flyttet til Qasigiannguit, Grønland i marts måned for at arbejde for Royal Greenland, som elektriker.
Og næsten med det samme begyndte jeg at prøve at se hvad det ville komme til at koste for at komme op til ham, og hvad vi skulle spare sammen til, så i april/maj fik jeg et godt tilbud, til at komme der op i august sammen med min mand, og vi slog til, 13400 kr. fra KBH. til Iliulisat, 2 overnatninger og båd frem og tilbage, for om sommeren flyves der jo ikke med helikopter, hvad jeg syntes er en skam, da det er en af mine store drømme at prøve, men så må jeg tage der op om vinteren, så kan jeg jo også prøve at køre med hundeslæde, sådan en køre min søn også med.
Turen oprandt søndag d. 9. aug. kl. 9.15  forventningerne var store, en god behandling ombord, det kan vi jo ikke klage på, vi skulle jo kun flyve en "½ " time når vi jo landede i Sønderstrømfjord kl. 9.45, "hvad dem her hjemme ikke kunde forstå, som de sagde det må da tage længer tid, det er jo hvad det tager at flyve fra Tirstrup til KBH.".
Ankom til Sønderstrømfjord, og der kun vendte i ca. en ½ time, så ud i Dach 7 "hvad der lige ledes var nogle der ikke kunne forstå vi ture, hvortil jeg sagde der er jo ikke et Dach 8 vi skulle med, ved at I har en af de bedste vedligeholdte flyflåder, så det var vi helt trykke ved", da vi så kom ombord i flyet til Iliulisat, sad vi i højre side, og da vi kom over Qasigiannguit, hvor sønnike bor blev der fotograferet, vi har i det hele taget fået en rigtig god behandling, under både ud som hjem rejsen, der er ikke noget at klage over.
Vi tager gerne der op igen, for det var, en stor oplevelse, og så kunne vi jo også bedre snakke med og forstå når sønnike fortæller om sine oplevelser, der oppe, for det er lige ham, med al den natur, ro og stilhed, hvad vi også nød, vi kom helt ned i gear.
 
Med venlig hilsen
Birthe Ø. Jensen, Rye