Air Greenland fyldte 50 år og det blev fejret!

Redningsaktion

En hilsen  fra et 1960’barn, Karen Sofie Hansen

Først tillykke med jubilæet! 50 år i luften - det er også en alder.


Min historie går tilbage til 1977, hvor min lillebror ved et uheld under tragiske omstændigheder var kommet til skade. Han skulle evakueres og der kom en Sikorsky og hentede ham til Upernavik, og jeg ved, at det var herrens vejr. Jeg fik fortalt af den daværende medhjælper på heliporten, at det var rigtigt dårligt vejr og at han selv var imporneret over den usædvanlie redningsaktion.
Min lillebror havde for stort blodtab og desværre overlevede han ikke, så helikopteren vendte om, da de hørte, lillebror var gået bort.
Når jeg tænker tilbage, at trods uvejret kom der alligevel en redning på vej fra Grønlandsflys side, det – ja det synes jeg, det er ud over menneskelig redningsindsats, hvor jeg vil rose daværende piloter.

Lille anden historie:
Jeg er selv fra Upernavik. Når man kom fra Danmark overnattede man i Kangerlussuaq på daværende tidspunkt. Dagen efter skulle man flyve til mange byer undervejs. Trods det fik man set meget smukt i vores smukke land fra luften, så man glemte den lange flyvetur, som varede rigtigt mange timer.